Snel gezond worden

1. Introductie

Zoals je weet lijkt gezond zijn moeilijk te zijn, Iedereen zegt bijvoorbeeld dat je vieze dingen moet eten, het kost veel tijd, veel sporten enzovoorts. Echter is het eigenlijk makkelijker dan je denkt. Het lijkt misschien lang te duren maar dit is niet het geval. Dit komt omdat je er aan gaat wennen, als je lichaam went aan gezonden dingen eten en een bepaalde levensstijl te hebben dan denk je dat het niks is. Zo kan de tijd zo voorbij vliegen.

2. Calorieën en gezond eten

Een ander ding is dat je vieze dingen moet eten zoals mensen dat altijd zeggen, maar ook dit is niet zo. Als je goed kan koken kan je bijvoorbeeld lekkere gerechten maken die als nog gezond zijn. Geen goeie kok? geen probleem. Je kan ook op internet kijken naar gezonde maaltijd recepten. Anders kan je ook simpel weg naar een diëtist gaan en het met hun overleggen en een plan samen maken. Dit kan gunstig zijn als je niet weet wat je moet doen. Let wel goed op dat je niet te veel eet en dat je daarbij op je calorieën let. Dit kan best moeilijk zijn in het begin om te bepalen wat je moet eten en daarbij ook op je calorieën letten. Ook dit kan gedaan worden met overleg van je diëtist of je kan ook op je telefoon bepaalde applicaties instaleren die je kan helpen met het bijhouden van je calorieën en om daarnaast bijvoorbeeld te kijken hoeveel calorieën verbrand met de bepaalde activiteiten zoals bijvoorbeeld het wandelen en zelfs met recepten.

3. Sporten

Sporten is ook wel een dingetje voor mensen die willen afvallen. Niet iedereen vind het fijn om bijvoorbeeld na het werken ook nog te sporten en uitgeput zijn. Dit is niet zo erg als het klinkt. Het is namelijk zo dat als je bijvoorbeeld naar een sportschool gaat dat je opeens toch wel de energie hebt om te gaan sporten net als je bijvoorbeeld in je bed ligt en zegt dat je geen zin heb om te werken terwijl je als je bij je werk bent dat je meer gemotiveerd bent. De reden dat mensen zeggen dat het super uitputtend is is omdat ze dat zeggen terwijl je al thuis op de bank zitten. Hierdoor zit je in je comfort zone en raakt je lichaam gerelaxt. Hierdoor zeggen mensen direct dat ze het niet kunnen. Ook moet je sporten in een goed beeld zien. Sporten heeft heel veel voordelen voor je lichaam en geest. Zo moet je het ook zien, dit kan je ook erg stimuleren en motiveren om toch te gaan sporten als je aan je eind doel denkt of als je bepaalde idolen hebt. Echter is het niet perse zo dat zonder sport je niet kan afvallen, sterker nog. Het is net zo belangrijk om goed te eten en een dieet te hebben als het sporten. Dit komt omdat je het voedsel moet zien als een energie en herstel bron voor je lichaam. Net als dat een auto, olie nodig heeft om verder te rijden.

4. Schema opstellen

Het is daarom ook super belangrijk om een bepaalde schema te hebben. Een schema kan je leven een stuk makkelijker maken. Zo kan je bijvoorbeeld zien wat je moet doen vandaag, hoe je jou dieet moet aan pakken, wat je gaat doen met sport en noem maar op. Het kan zijn dat je anders de kluts kwijt raakt en dat je daardoor de dieetplan verpest en je motivatie verliest. Het ook belangrijk om niet letterlijk je hele leven omver te gooien. Dit kan mogelijk stress en demotivatie geven wat wij niet willen. Hou het daarom simpel maar effectief. Begin met kleine stapjes zoals simpel weg alles hetzelfde te houden behalve om dat je eten naar gezondere dingen te vervangen. Begin daardoor ook langzaam, je moet niet opeens met van alles en nog wat beginnen om bijvoorbeeld zo ''sneller gewicht te verliezen''. Sneller en beter gewicht verliezen bestaat eigenlijk niet. Het is niet zo dat je binnen een week je droomlichaam kan krijgen, maar het hoeft niet een eeuwigheid te duren. Zo lang je maar goed je schema bijhoudt vliegt de tijd zo voorbij en ben je voor dat je het weet al slanker. Het kan dus snel verlopen maar daarnaast moet je er ook de discipline voor hebben

5. Mentaal voorbereid zijn

Om je doel te bereiken kan dit jaren duren voor dat je op dat punt staat, de meeste bodybuilders of slanken mensen bijvoorbeeld hebben ook jaren moeten gebruiken om naar hun punt te komen. Hiervoor moet je ook mentaal denken dat je bereid bent om er voor te gaan want als je het al op geeft binnen een paar dagen is het beter om het niet te doen. Dit klinkt bot maar het is belangrijk dat je mentaal er klaar voor bent. Als je bijvoorbeeld depressie hebt of als je niet goed in je schoenen staat is het slimmer om er mee te wachten. Gezond worden heeft discipline nodig en daarbij ook een levensstijlen en dat kan mis gaan als je een mentale klacht hebt zoals depressie. Het is daarom beter om er toch mee te wachten tot dat je er klaar voor bent, of er gewoon voor te gaan en dat je alles gaat geven en als motivatie aan je doel te denken. Dit kan ook een goeie mindset zijn om als je bijvoorbeeld depressie te hebben en er voor te gaan kan het zijn dat je juist een mindset hebt dat je hiermee je depressie of je mentale klachten voor een groot deel kan overwinnen en daarbij je beter voelt.

6. Hoe verbrand je vet

Zoals genoemd is sport net zo belangrijk als een dieet hebben maar wat moet je allemaal doen. Het is zo dat om echt gezond te worden en gewoon simpel weg af te vallen om gewoon cardio te doen. Cardio is een vorm van sport waarbij je snelle oefeningen doet met veel repetities. Denk maar aan bijvoorbeeld een jumping jacks of squats doen. Het is namelijk zo dat als je meer bewegingen doet dat je lichaam warm wordt en van binnen een beetje vet probeert te veranderen. Ook dit is niet zo snel als je denkt. Ook dit kan jaren duren voor dat je goed vet hebt verbrand. Hiermee moet je ook de discipline hebben om dit elke dag te doen, hoe meer je er op let hoe sneller het proces is waarbij je toch nog snel calorieën kan verbranden. Als je dan toch niet wilt, ga dan ten minste naar buiten voor een wandeling. Een uur lange wandeling kan bijvoorbeeld ook best wat vet en calorieën verbranden. Dit zijn voorbeelden van soorten sporten en activiteiten die je kan doen. Daarnaast kan je ook bijvoorbeeld je inschrijven bij een voetbalvereniging of aan tennis. een hobbysport is net zo goed als cardio. Je bent namelijk in beweging en daarbij verbrand je ook vet.