De legendarische club, AC Milan

AC Milan is misschien wel een van de bekendste voetbalclubs. Vele legendes hebben in deze Italiaanse voetbalclub gespeeld. Sinds de jaren 80 heeft de voetbalclub veel wedstrijden gewonnen en waren vroeger ook veel gevreesd als de beste voetbalclub. Toch is de voetbalclub door de jaren heen minder goed aan het spelen, dit komt omdat natuurlijk alle beste spelers door de jaren heen of weg zijn gegaan of met pensioen zijn gegaan. Toch blijft de voetbalclub proberen om op de top te blijven en spelen ze tot aan vandaag nog steeds tegen de voetbalclubs in Italië. Omdat de voetbalclub onder de radar is gebleven kan het zijn dat de voetbalclub vergeten kan worden. Als u meer wilt weten over deze voetbalclub dan zit u op de juiste tekst. In deze tekst kunt u van alles leren en lezen over de voetbalclub AC Milan, hoe AC Milaan op de top is gekomen van voetbal en hoe zij er nu voor staan met voetbal tegen de andere Italiaanse voetbalclubs.

Het begin van AC Milan

De Club AC Milaan was in 1899 opgericht maar niet als een voetbalclub, maar als een cricket club. Cricket is een sport  waarbij er twee teams op een veld zitten waarbij de bal geslagen wordt net als honkbal. Ook het doel is hetzelfde net als honkbal, u moet zorgen dat als u de bal heeft geslagen zo snel mogelijk naar bepaalde punten van het gebied totdat het eindpunt bereikt. Dit eindpunt staat op de plek waar u de bal geslagen heeft. Als de bal terug gaat naar de bal vangen, dan moet u proberen op een punt te stoppen, anders kan dit een punt en uw plek kosten. De club werd opgericht door de Engels man, Herbert Kilpin. Het is niet duidelijk wanneer precies de club gestart is, de club zelf zegt dat zij op 16 december zijn geopend terwijl er geconstateerd wordt dat het misschien op 13 december is. Dit kan helaas niet duidelijk gemaakt worden omdat de gegevens van AC Milaan verloren zijn, hierdoor is er nog steeds vaak een debat over. Omdat de club gemaakt werd door een Engelsman hebben ze ter eren van Herbert de naam hetzelfde gelaten en lieten ze de Engelse kruis op het logo staan. Normaal zou de naam in het Italiaans AC Milano zijn maar toch is het op AC Milan gehouden. Tijdens de fascistische regime werd de naam voor een tijdje toch naar AC Milano veranderd doordat Italië in oorlog zat tegen de Engelse, maar dit werd al meteen weer terug veranderd na de oorlog naar AC Milan. Door de jaren heen voor en na de eerste wereldoorlog is heeft het cricketclub ook een voetbalclub erbij gemaakt en zijn ze meteen aan de slag met het verzamelen van voetbalspelers en zich klaar te maken om mogelijk een kampioenschap te winnen, en winnen deden ze.

De eerste overwinningen van AC Milan

AC Milan heeft namelijk zijn eerste kampioenschap in 1901 gewonnen. Daarna verloor AC Milan zijn overwinningen door Genua in 1906 en 1907. Toch heeft AC Milaan voor de rest zijn kampioenschappen gewonnen en heeft daardoor veel bekers gewonnen voor de club. Dit was de tijd dat AC Milan nog niet officieel gezien werd als een serieuze voetbal club maar werd wel  erkend door het Italiaanse Gymnastiekfederatie. Toch is niet alles vlekkeloos gegaan, er is namelijk een probleem ontstaan door een groep spelers en werknemers binnenin AC Milaan waardoor zij weg zijn gegaan uit AC Milaan en een eigen voetbalclub zijn gestart genaamd F.C. Internazionale Milano. Na de split heeft Milaan helaas een paar keer geen beker gehaalden verloren maar dit veranderde in de eerste wereldoorlog met de kampioenschappen in 1915-1916 en 1917-1918. Ook in 1950 en 1951 toen zij weer een beker hebben gewonnen. Door zo veel wedstrijden die de club heeft gewonnen heeft de club veel respect en bewondering gebouwd. Hiermee werd de club langzaam de gevreesde voetbalclub waarbij de club bekend mee is geraakt.

AC Milan en Europa

In 1950 heeft de club een goede deal gemaakt om Gunnar Gren, Gunnar Nordahl en Nils Liedholm aan te nemen in de club, want door de Zweedse trio hebben zij na 1950 het voetbal in Italië gedomineerd. Dit was daarom ook een van de meest succesvolle momenten in AC Milaan toen zij onverslaanbaar waren met de trio. Ook hebben zij uiteindelijk de Scudetto verdient. Dit is in Italiaans voetbal een eer om te krijgen, dit is simpelweg de italiaanse vlag die in voetbalshirts genaaid worden voor de club die de meeste kampioenschappen gewonnen heeft in een sport. In de sport van voetbal had AC Milaan dit gewonnen. Na de vele overwinningen heeft zelfs het Europese voetbal de kracht van AC Milan gemerkt. AC Milaan waren daardoor een van de eerste voetbalclubs die mee mochten doen met de eerste Europese cups. De Europese cup is een toernooi dat gehouden wordt door verschillende voetbalclubs over heel Europa, de winnaar zou dan de Europese Cup Beker winnen en de kampioen van Europa worden. Ook de Europese Cups heeft AC Milan met gemak gewonnen, zij wonnen iedere Europese Cup van 1961 naar 1973. Een van de bekendste overwinningen was tegen Ajax dat AC Milan gewonnen heeft met 4-1.

De ondergang van AC Milan

Toch is er vaak een ondergang met alles dat alleen overwinning uitstraalt. Na 1973 verloor de club langzamerhand steeds meer wedstrijden en werden ze zelfs gedegradeerd naar de B klasse na het Totonero schandaal. Het schandaal heeft te maken dat er op wedstrijden geweest waren waarbij de club express verloren waardoor sommige mensen veel geld kunnen winnen. Toch wisten ze hiervan weer te herstellen en werden ze in 1980 weer naar de A klasse gepromoveerd en hebben. Door de jaren heen heeft de club geprobeerd op de A klasse te blijven zodat ze weer mee mochten doen met de kampioenschappen maar dit was moeilijk voor de club omdat door de jaren heen zij soms niet genoeg hebben gewonnen waardoor zij of weer een klasse terug gaan en of daarna weer terug komen op de A klasse. Toch is AC Milaan een van de belangrijkste voetbalclub door heel Italië gebleven door de overwinningen en de geschiedenis die de voetbalclub hebben achtergelaten in het verleden. Met het halen van veel goede en legendarische spelers hebben zij daardoor een goede geschiedenis achter de rug, ook al gaat het tegenwoordig niet goed met de club door andere voetbalclubs die het veel beter doen heeft het uiteindelijk toch een geschiedenis achtergelaten waarbij de Italianen heel erg trots op zijn tot aan vandaag.