Gezond leven

Je gezondheid is erg belangrijk. Ben je niet gezond dan kan je leiden aan een ziekte of overgewicht of juist ondergewicht. Het kan zelfs zulke gevolgen hebben dat je ernstig ziek wordt of zelfs eventueel dood kan gaan. Daarom is het erg belangrijk om goed op je gezondheid te letten, de juiste vitamine en mineralen binnen krijgt. Genoeg gezond te eten en te drinken binnen krijgt.

Voedingssupplementen

Het is erg belangrijk om je juiste vitamine binnen te krijgen en genoeg vitamine waardoor je gezond blijft. Soms is het niet mogelijk om alle juiste vitamine te hebben en daarom zijn er voedingssupplementen. Voedingssupplementen is bedoeld als aanvulling op je normale maaltijd. De voedingssupplementen vullen je vitamines en je mineralen aan. In elk land verschillen de wetten over het gebruik van voedingssupplementen. Op het etiket staan de stoffen die in het supplement zitten en wordt er aangegeven dat je het niet mag vervangen voor je maaltijd. Er zijn verschillende soorten voedingssupplementen. Denk hierbij aan, supplement met maar 1 vitamine of mineraal, multivitamines, en bioactieve stoffen in een voedingssupplement, visolie en plantaardige olie. Je lichaam heeft de juiste vitamine nodig om goed te kunnen functioneren. Voedingssupplementen zijn te koop bij een drogist, maar je kan de voedingssupplementen ook bij de apotheek kopen. Overigens moet je wel een certificaat hebben om het te mogen verkopen. 

Genoeg bewegen

Genoeg bewegen is ook erg belangrijk voor de gezondheid, alle afvalstoffen worden uit je lichaam verwerkt. Genoeg drinken en dan vooral water drinken is ook erg goed, doordat jij genoeg water drinkt gaan alle afvalstoffen je lichaam uit en komen de gezonde stoffen weer terug. Het is daarom ook erg belangrijk als je sport om genoeg te drinken en dan met name water. Je lichaam heeft vocht nodig om te kunnen functioneren en te focussen op je doelen. Sporten helpt ook met het afvallen en daarom als je veel sport en op de juiste voeding let kan je ook nog eens afvallen. Let er wel op dat je niet teveel afvalt en wel gewoon je calorieën binnenkrijgt die je dagelijks nodig hebt. Krijg je te weinig calorieën binnen en te weinig vocht, dan bestaat de kans er dat je misschien zomaar flauwvalt of out gaat. Daarom is het belangrijk dat je ook genoeg drinkt en dus genoeg vocht binnen krijgt. Ook is het goed voor je lichaam als je elke dag 30 minuten buiten bent en een rondje loopt. Op een dag moet je zo’n ongeveer gemiddeld tienduizend stappen zetten om je dagelijkse stappen te halen en fit te blijven. Fietsen is ook erg gezond en krijg je ook conditie van als je vaak fietst. Neem is een keer de fiets naar je werk toe in plaats van de auto. Het is niet alleen goed voor je gezondheid, maar ook voor het milieu, je stoot veel minder uit en zo draag je dus ook een stukje mee aan het milieu. 

Genoeg rust

Om gezond te kunnen leven is het ook verstandig om genoeg slaap te hebben. Gemiddeld moet je zo’n ongeveer 9 tot 10 uur slaap hebben. Je bent uitgerust en je lichaam krijgt zijn rust die het nodig heeft. Ook is het verstandig om af en toe rust te nemen door bijvoorbeeld vakantie te nemen. op vakantie gaan of gewoon lekker thuis relaxen op de bank met een film op de tv. Je moet in je hoofd zelf ook rust creëren en af en toe gewoon nee tegen mensen kunnen zeggen als ze wat van je vragen of nodig hebben. Focus je ook op één ding en hou je niet bezig met andere zaken, zo creëer je nooit echt rust in je hoofd en bovendien kan je toch niet alles tegelijk doen. Als je te druk bent en nooit rust krijgt bestaat de kans dat je een burn-out kan krijgen en kun je een tijdje niet werken of bepaalde activiteiten uitvoeren. Soms moet je gewoon tijd maken en dingen afzeggen om tot rust te komen, het gaat om je eigen gezondheid. Wanneer je je gezond voelt zit je automatisch ook lekkerder in je vel, je bent minder moe, je hebt meer energie en je staat positiever in het leven!