Dekbed types

Dekbed maakt uw slaapkamer warm

Het uiterlijk van een bed wordt komt voornamelijk door het dekbed. Enerzijds is dat het dekbed en de vulling, anderzijds is het ook van invloed op de warmte en geborgenheid welke een dekbed van Weids Wonen biedt.

Winterdekbedden zijn bij voorkeur voorzien van binnen compartimenten, die het volume bevorderen en voorkomen dat er koude zones ontstaan aan de naden van het dekbed - door het gebrek aan vulling. Bij zomerdekbedden daarentegen wordt bij het dekbedden stof op stof genaaid, zodat overtollige warmte ongehinderd kan ontsnappen bij deze koelzones.

Dekbedden met dons vulling, vereisen een andere vulmethode dan dekbedden gevuld met zachte vachten van dierlijk haar, zijde of synthetische vezels.

De basis van dekbedden

Ongeacht het vulmateriaal zijn dekbedden speciaal ontworpen voor bepaalde seizoenen of doeleinden. Isolerende dekbedden zijn het meest geschikt voor de koude maanden. Dekens met een gemiddeld verwarmend effect worden gebruikt in de zogenaamde "overgangsperiode", terwijl bijzonder lichte versies zorgen voor de beste temperatuurbalans in de zomer.

Dekbedden in uw slaapkamer

Het uiterlijk van een dekbed wordt aanzienlijk beïnvloed door de dekbedden. Enerzijds fixeert het dekbedden de dekbedvulling, anderzijds is het ook van invloed op de warmte-isolatie van het dekbed.

Winterdekbedden zijn bij voorkeur voorzien van binnenbalken, die een groter volume bevorderen en voorkomen dat er koude zones ontstaan bij de naden van het dekbed - door het gebrek aan vulling. Bij zomerdekbedden daarentegen wordt tijdens het doorstikken stof op stof genaaid, zodat overtollige warmte ongehinderd kan ontsnappen bij deze koelzones.